De Amerikaanse president Obama vreest dat zijn Republikeinse tegenstander Romney meer geld zal binnenhalen dan hij. In een mailtje aan Democratische kiezers roept hij hen op geld te geven om het gat te dichten.

"Als het zo doorgaat, ben ik de eerste zittende president in de moderne geschiedenis die minder geld uitgeeft aan de verkiezingen dan zijn tegenstander", waarschuwt Obama. "We kunnen minder uitgeven en toch winnen, maar niet als het verschil 10 tegen 1 is."

Vooraf werd verwacht dat Obama meer geld binnen zou halen dan Romney. Vorige maand passeerde de Republikein Obama echter qua donaties. Bedragen die werden opgehaald door onafhankelijke organisaties die Romney steunen, werden daarbij nog niet eens meegerekend.

Optelsom

In de mail stelt Obama dat de rijke donoren van Romney de voorsprong mogelijk maakten. "De optelsom is makkelijk. Driekwart van ons geld is afkomstig van mensen die minder dan 1000 dollar gaven. Bij Mitt Romney komt juist driekwart van het geld van mensen die meer dan 1000 dollar gaven."

Aan het eind van de mail vraagt Obama de lezers minstens 3 dollar over te maken naar zijn campagnekas. Wie dat doet, maakt kans op een etentje met Obama.

"Die dinertjes maken duidelijk dat wij het anders doen. Mijn tegenstander zat het afgelopen weekend namelijk op een geheime locatie met zijn grote donateurs."

STER reclame