Spannend, een dropping. Met veel bombarie werd in de Duitse media aangekondigd dat een dropping van Nederlandse scholieren gister op een drama is uitgelopen. Maar, gelukkig voor de studenten, viel het mee.

De dropping is vaak het spannendste onderdeel van een schoolkamp. Althans, als je het op de ouderwetse manier doet, dus zonder smartphone maar mét kaart en kompas. Vijf scholieren van een school uit Almelo waren blij dat ze hun telefoon toch mee hadden: ze verdwaalden.

Iets geromantiseerd

Vandaag verschenen er berichten dat de dropping een drama was. Een groepje van vijf jongens raakte de weg kwijt. Twee van hen zouden meters van een helling naar beneden gestort zijn. Daarbij kwamen ze vast te zitten tussen een rotswand en een ventilatiekanaal. De brandweer heeft de jongens daar gewond tussenuit gehaald. Een van hen ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.

Gelukkig viel dat allemaal wel mee. De scholieren zijn 70 kilometer van Maastricht, bij het Duitse Heimbach gedropt. Er zijn twee jongens uitgegleden, maar niemand is zwaargewond. De scholieren hebben zelf 112 gebeld en de politie heeft daarop gereageerd.

Door: Wiske

STER reclame