NOS NieuwsAangepast

Dode tijdens storing 112

Tijdens de storing vorige week van het alarmnummer 112 is een persoon door hartfalen om het leven gekomen. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie gemeld. In de nacht van woensdag op donderdag konden 164 bellers geen contact krijgen met de alarmcentrale in Driebergen.

Het ministerie heeft inmiddels alle 164 bellers gesproken. Daaruit bleek dat in één geval waarbij het alarmnummer werd gebeld, iemand is overleden. De beller kreeg na 4 minuten pas contact met de alarmcentrale. 9 minuten later was een ambulance ter plaatse.

Feiten en omstandigheden

Het ministerie heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie gevraagd de feiten en omstandigheden rond de melding te onderzoeken.

De storing aan het alarmnummer was op donderdag 20 juni van 00.15 uur tot 06.20 uur. Mobiele bellers konden in die periode de alarmcentrale niet bereiken. Vanaf vaste nummers was het alarmnummer wel bereikbaar.

Volgens minister Opstelten was de storing het gevolg van onderhoudswerk aan het telefoonnetwerk van de politie, maar er is ook iets misgegaan in de communicatie. Hij benadrukt dat 112 altijd bereikbaar moet zijn. Volgens hem heeft dat topprioriteit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl