NOS NieuwsAangepast

Arrestaties om graffiti Yad Vashem

In Israël zijn drie ultraorthodoxe joden opgepakt omdat ze de Yad Vashem-gedenkplaats in Jeruzalem hadden beklad met leuzen. De politie zegt dat ze een bekentenis hebben afgelegd.

De drie spoten met graffiti onder meer de leus "Hitler, bedankt voor de Holocaust" op het complex. In de afgelopen maanden hebben ze ook andere monumenten beklad met vergelijkbare leuzen, waaronder "Als Hitler niet had bestaan, hadden de zionisten hem wel bedacht".

Messias

Israëlische media melden dat de huizen van het drietal zijn doorzocht en dat er veel kritische teksten zijn gevonden over het zionisme en over Israël in het algemeen.

De drie zijn 18, 26 en 27 jaar en lid van een extremistische anti-zionistische sektarische gemeenschap die vindt dat er pas een Joodse staat gesticht kan worden als de messias is gekomen, schrijft de Jerusalem Post. De arrestanten worden vandaag voorgeleid bij de rechter.

'Schandelijk'

Premier Netanyahu sprak van schandelijke leuzen. "Het is moeilijk te geloven dat een mens dergelijke teksten kan opschrijven", aldus Netanyahu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl