NOS SportAangepast

Gulbis schakelt Berdych uit

Ernests Gulbis heeft op de eerste dag van Wimbledon voor een grote verrassing gezorgd door Tomas Berdych te verslaan. De Let zette de verliezend finalist van 2010 met 7-6 (5), 7-6 (4), 7-6 (4) opzij.

De 23-jarige Gulbis geldt al jaren als een groot talent, maar is mentaal niet altijd even sterk. Tegen de als zesde geplaatste Berdych speelde hij echter de wedstrijd van zijn leven. Met sterke services, vlijmscherpe returns en prima grastennis was hij de Tsjech de baas.

"Ik ben blij dat ik nu eens een keer niet verkrampte. Maar ja, ik sta dan ook bekend om mijn mentale weerbaarheid", grapte Gulbis, die op 5-4 in de derde set nog drie matchpoints liet liggen.

Djokovic overtuigt op centercourt

Novak Djokovic drong op overtuigende wijze door tot de tweede ronde. De titelhouder sloeg zich in drie sets langs Juan Carlos Ferrero: 6-3, 6-3, 6-1.

De Spanjaard stond in 2007 en 2009 nog in de kwartfinales, haalde in de eerste twee sets een prima niveau, maar kon het Djokovic desondanks nooit echt lastig maken. In het derde bedrijf schroefde de als eerste geplaatste Serviër zijn niveau verder op en omdat Ferrero steeds meer fouten maakte, bleef ook in die set de spanning uit.

"Ik was nerveus, want ik had bijna een jaar lang geen partij op gras gespeeld en Ferrero is op welke ondergrond dan ook een lastige opponent", zei Djokovic.

Federer maakt gehakt van Ramos

Roger Federer is de jacht op zijn zevende Wimbledon-titel goed begonnen. De Zwitserse nummer drie van de wereld liet op baan 1 de Spaanse gravelbijter Albert Ramos totaal kansloos: 6-1, 6-1, 6-1.

Federer werd geen moment echt getest door de mondiale nummer 43, die zijn debuut op Wimbledon maakte en bij de overige grand slam-toernooien alleen op Roland Garros één wedstrijd wist te winnen. Voor de Zwitser was het dan ook niet meer dan een veredelde training, die slechts 79 minuten duurde.

"Ik heb goed gespeeld, ook al is Ramos niet de meest ervaren grasspeler. Het is fijn om weinig energie te verspillen", verklaarde Federer.

Tipsarevic wint van Nalbandian

Janko Tipsarevic schakelde 'bad boy' David Nalbandian uit. De Servier klopte de Argentijn met 6-4, 7-6 (4), 6-2.

Nalbandian werd acht dagen geleden in de finale van Queen's gediskwalificeerd omdat hij een reclamebord omver getrapt had, waardoor een lijnrechter een snee in zijn been opliep. Ditmaal wist hij zich wel te gedragen, maar de winst zat er tegen de achtste geplaatste Tipsarevic geen moment in.

De Serviër imponeerde met mokerslagen vanaf de baseline. Hij zette Nalbandian, die tien jaar geleden bij zijn debuut op Wimbledon direct de finale haalde, constant onder druk. Nalbandian speelde bovendien te slordig om het Tipsarevic lastig te kunnen maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl