NOS NieuwsAangepast

14-jarige schrijft afscheidsbrief als schoolopdracht

Creatieve ontwikkeling stimuleren op school is prima. Maar volgens de ouders van een Britse jongen van 14 ging zijn school daar wel heel ver in. Hij moest als schoolopdracht een afscheidsbrief schrijven.

Toen Wesley op een dag thuis kwam van school gaf hij de brief aan zijn moeder. Die las hem pas na een tijdje, en schrok zich kapot. In de brief nam Wesley afscheid: "Ik wil dat je terugdenkt aan de leuke tijden die we hebben gehad, en iedereen moet op mijn begrafenis vrolijke kleuren dragen."

Zelfmoord

Stijf van angst haastte ze zich naar boven. "Ik dacht echt dat hij zichzelf had opgehangen." Wesley zat gewoon op zijn kamer en vertelde zijn moeder dat de brief onderdeel was van een opdracht op school. Zij vindt de opdracht "ziek en ongepast".

Wesley en zijn klasgenoten moesten zich inbeelden dat ze terminaal ziek waren en dat ze daarom een afscheidsbrief voor hun dierbaren moesten schrijven. "Het was een vrij normale opdracht voor creatief schrijven", zegt hij.

Leerzaam

Volgens de school was het een doodnormale opdracht. "De lessen gaan over kinderen die leren hun emoties te tonen en te delen met hun klasgenoten. Veel kinderen vonden de opdracht leerzaam."

De school heeft zijn excuses aangeboden voor de verwarring.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl