NOS NieuwsAangepast

Debacle ss Rotterdam: 230 miljoen

De Rotterdamse corporatie Woonbron verwacht bijna 230 miljoen te verliezen op de verkoop van het schip de ss Rotterdam. De corporatie had meer dan 256 miljoen geïnvesteerd in de renovatie van het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, maar de corporatie verwacht dat het schip nu nog maar iets meer dan 25 miljoen euro zal opleveren.

'La Grande Dame' ligt nu aan de Maashaven, op de kop van de Rotterdamse wijk Katendrecht en is in gebruik als hotel en congrescentrum. De komst van het schip zou een impuls moeten geven aan de wijk. Ook zou het schip dienen als stageplek voor schoolverlaters.

Woonbron dacht in 2005 dat de koop en renovatie van het schip 6 miljoen euro zou kosten. Maar de rekening liep op, omdat het schip vol zat met asbest, waardoor de renovatie uiteindelijk meer dan 256 miljoen euro heeft gekost.

Gezond en stabiel

Uit het vandaag verschenen jaarverslag over 2011 blijkt dat Woonbron opnieuw bijna 50 miljoen heeft afgeschreven op de boot. Door deze afschrijving maakte de corporatie vorig jaar een verlies van 41,2 miljoen euro.

De corporatie zegt de enorme kosten te kunnen dragen. De corporatie is volgens een woordvoerder een gezond en stabiel bedrijf. Toch begint de corporatie volgend jaar een reorganisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl