NOS WielrennenAangepast

Westra blijft Boom, Terpstra voor

Lieuwe Westra heeft tijdens de NK in Emmen de Nederlandse titel tijdrijden in de wacht gesleept.

De 29-jarige Fries van Vacansoleil-DCM bleef over 45 kilometer Lars Boom en Niki Terpstra voor.

De topdrie was verwikkeld in een felle strijd. Halverwege gaf de nummer drie (Boom) slechts vijf seconden toe op de nummer één (Westra). In het tweede deel liep de koploper echter verder uit en pakte hij acht seconden op het zilver en negentien seconden op de winnaar van het brons.

Viervoudig winnaar en titelverdediger Stef Clement eindigde als vierde. De pas 21-jarige Wilco Kelderman, die in het Critérium du Dauphiné knap vierde werd in de tijdrit, eindigde als zesde.

Mijn discipline

Het was voor Westra de eerste nationale titel in het tijdrijden.

"Hier heb ik jarenlang heel veel voor gedaan maar er ook heel veel voor gelaten. De beloning is er naar. Deze titel zegt me meer dan de wegtitel van komende zondag. Dit is mijn discipline en daar Nederlands kampioen in worden is geweldig."

Voor de Fries geeft de zege ook vertrouwen richting de Tour de France, die op 30 juni in Luik begint. "Na mijn sterke start van het seizoen met ritwinst in Parijs-Nice heb ik even wat gas terug moeten nemen om op te bouwen richting deze periode. Dit was voor mij meer dan alleen een meetpunt, maar het is wel goed om te zien dat de vorm er is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl