NOS NieuwsAangepast

'Beatrix ieder weekend in Londen'

Koningin Beatrix vliegt nog steeds ieder weekend naar Londen om bij haar zoon Friso te zijn. Hij ligt daar in het Wellington ziekenhuis in coma, na zijn ski-ongeluk op 17 februari.

Friso wordt in het ziekenhuis alleen bezocht door zijn moeder, zijn vrouw Mabel en door zijn broers. Dat heeft Pieter van Vollenhoven gezegd in het blad Story. "Friso wordt door de familie goed afgeschermd", zegt hij in het blad.

Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en hun kinderen zijn zelf niet bij Friso geweest sinds hij in het Wellington ligt. Het gezin wil Mabel ook niet lastigvallen: "Zij is heel druk met de dagelijkse bezoekjes aan haar echtgenoot en de zorg voor hun twee kindjes", zegt Van Vollenhoven.

Functie neergelegd

Prinses Mabel legde in mei haar functie neer als algemeen directeur van The Elders, een raad van prominenten die zich inzetten om wereldproblemen op te lossen. Ze deed dat om al haar aandacht aan Friso en haar kinderen te kunnen besteden.

Begin maart, twee weken na het ski-ongeluk, werd prins Friso overgebracht van Innsbruck naar Londen, zijn woonplaats. De RVD maakte toen al bekend dat de koningin haar zoon daar in het weekend zou opzoeken. De RVD wil nu niet reageren op de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl