Merkel bij wedstrijd tegen Grieken

time icon Aangepast

Bondskanselier Merkel zal vrijdag in Gdansk aanwezig zijn bij de kwartfinalewedstrijd van Duitsland tegen Griekenland. "Een wedstrijd die twee landen bij elkaar brengt die door de kredietcrisis ver uit elkaar zijn gaan liggen", laat de Duitse regering weten.

De wedstrijd is niet alleen sportief beladen. Het anti-Duitse sentiment bij de Grieken is gegroeid door de Europese begrotingseisen die Griekenland zijn opgelegd.

Merkel wordt gezien als de personificatie van die maatregelen. Volgens de Duitse regering hoopt Merkel op een spannende en eerlijke wedstrijd. "Het zal tijdens de wedstrijd in ieder geval niet over politiek gaan."

Geluk

Merkel kon een gaatje in haar agenda vinden, doordat de Italiaanse regering een vergadering in Rome tussen de leiders van Frankrijk, Duitsland en Spanje had opgeschoven. De vergadering zou beginnen op het moment dat de wedstrijd tussen Duitsland en Griekenland eindigde.

De Duitse middenvelder Khadira zal blij zijn met Merkels aanwezigheid. Hij zei eerder dat de bondskanselier geluk brengt.

STER Reclame