NOS NieuwsAangepast

Meeste miljonairs in Azië: wat heb je eraan?

Aziaten staan er om bekend dat ze harde werkers zijn en dat werpt zijn vruchten af. Vandaag werd bekend dat in Azië de meeste miljonairs ter wereld wonen. Een kroon op hun werk dus, want het leek er op dat Azië de eeuwige nummer 2 zou blijven.

Aan het eind van 2011 telde Azië 3,37 miljoen miljonairs. Dat zijn er 20.000 meer dan in de Verenigde Staten.

Er mogen dan wel zoveel Aziaten een zeven-cijferig bedrag op hun rekening hebben staan, daar kunnen ze volgens Brits onderzoek een stuk minder mee dan 20 jaar geleden, omdat het levensonderhoud een stuk duurder is geworden.

Zuinige miljonairs

Maar waar ben je als miljonair nu het voordeligst uit? In Amerika of in Azië? We raden de zuinige miljonairs aan naar Azië te verhuizen. Want daar kost eten, drinken, wonen en roken je veel minder.

Volgens de Cost of Living-index van Numbeo betaal je in Amerika 6 dollar voor een pakje sigaretten en in Cambodja is dat maar één dollar. En voor een brood? In Amerika meer dan 2 dollar, in Cambodja 70 cent.

En huur je in Amerika een 3-kamer appartement, dan ben je met 1500 dollar drie keer zoveel kwijt als voor een vergelijkbaar appartement in Cambodja.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl