NOS NieuwsAangepast

Politie R'dam 'geschokt' door filmpje

De politie Rotterdam-Rijnmond noemt het filmpje waarin te zien is hoe een agente afgelopen zondag een man in zijn kruis schopt 'schokkend'. Het korps bekijkt of het geweld buiten proportie was.

De aanhouding en het geweld tegen de verdachte worden onderzocht, zegt Anja Melis, districtchef Zuid van de Rotterdamse politie.

"Morgenochtend hebben wij een gesprek met de betrokken agenten. Gezien de ophef die het filmpje heeft veroorzaakt hopen wij het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden. Het is belangrijk op korte termijn te weten wat er precies is gebeurd."

De man staat in het filmpje tegen een gebouw geleund. Hij verzet zich niet en lijkt ook niet gewelddadig. De agente benadert hem samen met een collega en schopt hem in zijn kruis. Als hij in elkaar zakt, schopt ze hem nog een paar keer.

Confrontatie

Daarna wordt de man terwijl hij op zijn buik ligt door de twee agenten geboeid. Een derde collega loopt door het beeld. Volgens de Rotterdamse politie begint het filmpje halverwege de confrontatie tussen de agenten en de man.

De agenten spraken de man eerst aan omdat hij lag te slapen in een portiek. Daar reageerde hij eerst niet op en later werd hij volgens de betrokken agenten agressief.

De agenten gebruikten pepperspray en vlak daarna begint volgens de politie het filmpje. De politie zegt dat de verdachte tijdens het verhoor heeft aangegeven dat hij zich niets van het voorval kan herinneren en dat hij aardig wat alcohol op had.

Gepaste maatregelen

Volgens de maker van het filmpje was de man niet agressief en te dronken om zich tegen de agenten te verweren.

De Rotterdamse fractie van de ChristenUnie-SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over "het gebruik van buitensporig geweld" door de politie. De fractie wil dat "de korpsbeheerder daadkrachtig optreedt tegen dit voorval en komt met gepaste maatregelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl