NOS NieuwsAangepast

Straffen voor hooligans Laakkwartier

Vier relschoppers die woensdag na de wedstrijd Nederland - Duitsland werden aangehouden op het Jonckbloetplein in Den Haag, zijn door een supersnelrechter veroordeeld. De straffen variëren van werkstraffen tot celstraffen.

De mannen gooiden onder meer stenen naar de politie. Een 42-jarige man uit Den Haag moet 19 dagen de cel in voor het gooien van een steen naar een politieruiter. Hij zit voor de rest van het EK vast. Het Openbaar Ministerie had twee maanden geëist.

Celdeur vernield

Een 18-jarige relschopper uit Voorburg heeft een gevangenisstraf van 6 dagen gekregen voor het beledigen van een politieagent en het niet opvolgen van een bevel. Ook is hem een gebiedsverbod opgelegd. Hij mag zich 12 uur voor en na wedstrijden van Oranje niet vertonen in de buurt van het Jonckbloetplein. Verder moet de man een schadevergoeding betalen voor het vernielen van een celdeur.

Een Hagenaar van 26 die een zijspiegel van een ME-bus heeft vernield, moet 10 dagen de cel in. De spiegel van 300 euro moet hij vergoeden. Ook hij krijgt een gebiedsverbod.

Minderjarig

Eén van de raddraaiers is minderjarig. De jongen van 17 heeft een werkstraf van 40 uur gekregen en een week voorwaardelijke jeugddetentie voor het gooien van een steen naar een politiewagen. Hij moet een schadevergoeding betalen van 510 euro voor de kapotte autoruit.

Na afloop van de wedstrijd Nederland - Duitsland, verzamelden zich ruim honderd teleurgestelde voetbalfans op het Haagse plein. Toen er ook flessen en vuurwerk naar de politie werden gegooid, ontruimde de ME het plein.

Niet eerste keer

Na de wedstrijd tegen Denemarken, op zaterdag, werden al 20 mensen aangehouden op het Jonckbloetplein. Die groep werd kort na aanhouding vrijgelaten. Volgens de politie waren de vergrijpen minder ernstig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl