NOS NieuwsAangepast

ING ontkent gehackt te zijn

ING ontkent dat een hacker de gegevens van een miljoen klanten heeft gestolen. De verdachte heeft volgens de bank handmatig een kleine 1.300 namen en rekeningnummers bij elkaar gezocht, zonder daarbij in te breken bij ING.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam stelde eerder vandaag dat ING was gehackt en dat informatie over een miljoen klanten was buitgemaakt. In plaats daarvan heeft de verdachte volgens ING gebruik gemaakt van een functie binnen het internetbankieren, die bij het overmaken van geld laat zien welke naam bij een rekeningnummer hoort. Zo kan worden voorkomen dat klanten bijvoorbeeld door een tikfout geld overmaken naar de verkeerde persoon.

Geen zorgen

Klanten hoeven zich volgens ING geen zorgen te maken, omdat criminelen geen misbruik kunnen maken van slechts iemands naam en rekeningnummer.

De 30-jarige Rotterdammer wordt ook verdacht van een mislukte computerinbraak bij containeroverslagbedrijf ECT. Ook zou het systeem van een groothandel in drank en sigaretten hebben gehackt. De verdachte liep stage bij een ICT-bedrijf, zegt het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl