NOS NieuwsAangepast

SP en PVV willen 14 uur spreektijd

De SP en de PVV willen volgende week elk 7 uur spreektijd bij het debat over het eigen risico in de zorg. Ze zijn het er niet mee eens dat de verhoging van het eigen risico nog voor de verkiezingen wordt behandeld.

SP en PVV hopen dat de behandeling in de Kamer zo lang duurt, dat het wetsvoorstel niet meer op tijd naar de Eerste Kamer kan worden gestuurd.

In het Vijfpartijenakkoord is afgesproken dat het eigen risico omhoog gaat van 220 naar 350 euro. Volgens SP-Kamerlid Leijten wordt het voorstel "door de Tweede Kamer gedrukt".

Protesten

De SP roept mensen op te protesteren tegen de maatregel. De partij is van plan zo veel mogelijk van die protesten tijdens de behandeling aan de orde te stellen. Behalve Leijten zullen nog zes andere SP-Kamerleden het woord voeren.

Ook de PVV vindt dat de maatregel nog snel voor de verkiezingen door de Kamer wordt "gejast". De partij noemt de verhoging "een beschaafd land onwaardig".

Bij de behandeling van wetsvoorstellen kunnen de partijen zelf aangeven hoeveel spreektijd ze willen. Daar is geen beperking aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl