NOS NieuwsAangepast

Skelet soldaat Waterloo gevonden

Belgische archeologen hebben bijna 200 jaar na de Slag bij Waterloo de resten van een gesneuvelde soldaat gevonden. De botten werden ontdekt bij werkzaamheden op het voormalige slagveld.

Tussen de ribben van het geraamte werd een musketkogel gevonden. "Je kunt hem bijna zien sneuvelen", stelt een van de vinders. Zij noemen de vondst uniek.

In juni 1815 vochten Nederlandse, Britse en Pruisische troepen tegen het leger van Napoleon, die een half jaar eerder was ontsnapt uit ballingschap op Elba. De Franse keizer verloor en zou later op de vlucht worden opgepakt.

Lepel

Het skelet werd ontdekt op een diepte van zo'n 40 centimeter, waaruit de archeologen afleiden dat de gevallen soldaten inderhaast moet zijn begraven.

Wat de nationaliteit was van de soldaat is niet bekend, omdat zijn uniform is vergaan. Het gebied waar hij werd gevonden was tijdens de slag in Engelse handen.

De wetenschappers onderzoeken een munt, lepel en leren riem om te kijken of de identiteit van de man is te achterhalen. Ook is er een stuk hout gevonden met de initialen CB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl