NOS NieuwsAangepast

20 arrestaties na onrust Den Haag

In Den Haag zijn tijdens en na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken twintig mensen opgepakt. De meesten werden gearresteerd op het Jonckbloetplein.

Na de wedstrijd werd er via sociale media opgeroepen om naar het plein in het Laakkwartier te komen en rellen te veroorzaken. Zo'n 150 mensen gaven gehoor aan de oproep en bekogelden de politie met eieren, flessen en vuurwerk. Ook waren er vechtpartijtjes.

De mobiele eenheid dreef de groep uiteen en arresteerde negentien mensen. Die worden verdacht van het gooien van vuurwerk, opruiing en het niet opvolgen van instructies van de politie. In de Laakhaven werd een jongen van 18 opgepakt met een gebiedsverbod.

Daadkrachtig en effectief

Volgens de politie was het snel weer rustig op het Jonckbloetplein. Een aantal agenten hield er in de nacht toezicht.

Burgemeester Van Aartsen is tevreden over het politie-optreden. "We hebben vooraf afgesproken dat we de personen zouden aanpakken die het EK zouden gebruiken om rotzooi te trappen. Dat hebben we gedaan. Het optreden van de politie was daadkrachtig, snel en effectief."

Twee jaar geleden waren er na wedstrijden van het Nederlands elftal ook rellen op het Jonckbloetplein. Na de finale van het WK in 2010 werden tientallen relschoppers opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl