NOS NieuwsAangepast

Korandocenten in de fout

Je zou denken dat je als leraar meteen een ambulance belt als één van je leerlingen onwel wordt, maar een korandocent in België deed dat niet. Hij ging gewoon door met koranverzen lezen.

Leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Ukkel hadden de islamleraar gewaarschuwd, omdat ze dachten dat hun klasgenoot door de duivel was bezeten.

Het is de leraar duur komen te staan, want de directeur van de school heeft hem inmiddels ontslagen. Hij vindt dat de docent heeft nagelaten om hulp te bieden aan iemand in nood. De leraar is het er niet mee eens en heeft beroep aangetekend tegen zijn ontslag.

Incident

Het is niet het eerste incident met een islamdocent in België. Op het Koninklijk Atheneum in Anderlecht is een andere islamdocent al een tijdje met ziekteverlof.Hij werd door de schoolleiding op het matje geroepen omdat hij had gezegd dat hij homoseksuele leerlingen naar de imam zou sturen voor een duiveluitdrijving.

Oproep

In de Belgische krant De Standaard zeggen schoolbestuurders dat het zo echt niet verder kan. Ze vinden dat er strengere controles moeten komen op het niveau van de islamdocenten. De Vlaamse minister van onderwijs heeft gezegd de zorgen te begrijpen en zegt toe meer te gaan controleren.

Door: Sanne

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl