NOS NieuwsAangepast

William 'operationeel commandant'

De Britse prins William is bevoegd tot het vliegen van 'Fly Sea King'-helikopters bij uitvoeren van zoek- en reddingsacties voor de Royal Air Force. Hij draagt nu de titel 'operationeel commandant'. Dit heeft het Britste ministerie van Defensie donderdag laten weten.

Tot voor kort was de prins copiloot tijdens zoek- en reddingsacties. Om 'operationeel commandant' te worden, moest de prins verschillende testen afleggen: vanuit de helikopter op zoek naar een jacht, het uitvoeren van een zoektocht naar verdwaalde kajakkers, gestrande mensen uit het water halen en het blussen van een brand op een groot schip.

"Prins William heeft aangetoond dat hij beschikt over de vereiste normen die nodig zijn voor naam 'operationeel commandant'", zei Mark Dunlop, commandant van 22 Squadron, een onderdeel van de luchtmacht. "Operationeel kapiteinschap draagt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het vliegtuig, de bemanning en alle slachtoffers."

Booreiland

De eerste reddingsoperatie waar de prins bij betrokken is geweest, was in oktober 2010, nadat een man ziek werd op een booreiland in de Morecambe Bay in de buurt van Lancaster. De reddingsoperatie verliep goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl