NOS NieuwsAangepast

Van de makers van Amercia: Ronald Regan

Ronald Regan was ooit president van Amercia. Althans, in de wereld van de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney. De nieuwe spelfout maakt Romney weer de grap van de dag. Dit keer geen letterwissel, maar een verdwijntruc: in een slideshow die zijn team maakte mist de letter A in de achternaam van oud-president Ronald Reagan.

Romney's campagnemedewerkers maakten een slideshow van de waardering van oud-presidenten door Amerikanen. In de slideshow legt het campagneteam het verband tussen een hoog cijfer en een herverkiezing. President Obama scoort niet zo goed: 47 procent van de ondervraagden is blij met hem. Dat is hetzelfde cijfer als ex-president Gerald Ford, die na zijn eerste termijn mocht vertrekken. Maar het is ook precies hetzelfde getal als George W. Bush, die wel werd herkozen.

Spelfout

Prima campagnemateriaal dus, zou je denken. Maar helaas voor Romney gaat de discussie niet over het cijfer van Obama, maar over de spelfout. Het is namelijk al de derde spraakmakende spelfout van zijn team, dat naast Amercia ook sneak-peak (sneak peek) en Offical (official) verkeerd spelde.

Tijd voor een nieuwe spellingschecker dachten grappenmakers op het internet. Zij hielpen Romney alvast een vacature op te stellen.

Gelukkig voor de verantwoordelijke campagnemedewerker doen ze er bij 'team Romney' niet moeilijk over: "Ik denk niet dat mensen zich hier uiteindelijk heel druk over maken", zegt een woordvoerder van Romney.

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl