NOS NieuwsAangepast

Onrust in stadsdeel Laak na inval

In het Laakkwartier in Den Haag is het enkele uren onrustig geweest vanwege een politie-inval. Tijdens de omsingeling van een huis waar een verdachte van een schietpartij zich had verschanst, gooiden omstanders met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie.

"Door de afzetting in de straat kwam er een grote groep mensen kijken", zegt een politiewoordvoerder. "Zo'n vijftig omstanders vielen agenten lastig en probeerden het werk van de politie te beletten."

Volgens een verslaggever van Omroep West werd er een vuurwerkbom naar de politie gegooid toen de verdachte naar buiten werd gebracht.

Aanhoudingen

De Mobiele Eenheid heeft charges uitgevoerd. Volgens de politie zijn er geen gewonden. Van de omstanders is niemand opgepakt. De drie mensen die in het huis waren, zijn wel aangehouden. Behalve de 30-jarige verdachte zijn dat twee vrouwen.

De vuurwapengevaarlijke verdachte verschanste zich in de woning aan de Hildebrandstraat na een korte achtervolging. Omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had, werd er een arrestatieteam opgeroepen. Hij zou betrokken zijn geweest bij een schietpartij in de Haagse Molenwijk, twee jaar geleden. Vandaag werd hij op straat herkend door een agent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl