NOS SportAangepast

Stosur zegeviert, mijlpaal Errani

Samantha Stosur heeft zich op Roland Garos geplaatst voor de halve finales.

De Australische winnares van de US Open was de pittige Slowaakse Dominika Cibulková met 6-4, 6-1 de baas.

Stosur beperkte zich aanvankelijk tot het in het spel houden van de bal, want Cibulková speelde gedurfd, maar gehaast, met een hoop fouten tot gevolg: twintig in de eerste set, tegen negen voor Stosur.

Toen Cibulková haar onstuimigheid onder controle kreeg en wat minder geforceerd op jacht ging naar een winner, werd het spannend. De Slowaakse kwam terug tot 4-5 en zette de Australische met haar magnifieke forehands onder druk, maar Stosur wist de aanval af te slaan.

Stosur: "Was de baas in tweede set"

Cibulková zette haar goede lijn in de tweede set voort, won haar opslaggame zonder problemen en kwam op 40-0 op de opslag van Stosur. Maar vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de Slowaakse, die haar drie breekpunten onbenut liet en daarna geen game meer pakte.

"Het is lastig spelen tegen iemand die elke bal alles-of-niets speelt. Dominika is dapper, razendsnel en heeft een mooie forehand in huis. En ze won natuurlijk niet voor niets van Azarenka. Maar ik bleef kalm en in de tweede set was ik gewoon de baas", zei Stosur.

Stosur stuit nu op de Italiaanse Sara Errani, die de Duitse Angelique Kerber met 6-3, 7-6 (2) versloeg.

Errani ook te sterk voor Kerber

Errani gaf haar sprookjesachtige optreden in Parijs een fraai vervolg. De Italiaanse, die eerder oud-winnaressen Ana Ivanovic en Svetlana Koeznetsova al klopte, haalde voor het eerst de halve finales van een grand slam-toernooi.

Errani had alle 28 duels met speelsters uit de toptien verloren en begin dit jaar had Kerber haar in Hobart van de baan gemept (6-1, 6-2). Maar Errani had maling aan de statistieken en begon het duel met Kerber met een servicebreak.

In de tweede set wisselden liefst acht opslaggames van eigenaar. De achtste en laatste break was voor Errani. Zij dwong daarmee, na een gemist setpunt van de Duitse, een tiebreak af en won die ook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl