NOS NieuwsAangepast

Zwaar politiewerk beter beloond

Politieagenten die zwaar en specialistisch politiewerk doen, gaan in de toekomst meer verdienen. Ze krijgen drie tot vijf periodieken bovenop hun schaalmaximum. Dit is één van de afspraken in de nieuwe politie-cao, die vrijdag tussen politiebonden en het ministerie van Binnenlandse Zaken werd afgesloten.

Zwaar en specialistisch werk doen onder meer politiemensen die in hun werk met geweld en menselijk leed te maken krijgen, zoals moord en dodelijke aanrijdingen.

Volgens de politievakbond ACP gaat een ruime meerderheid profiteren van het nieuwe functiewaarderingssysteem. Daar staan voor het politiepersoneel ook minpunten tegenover: zo komt er tot en met 2014 geen structurele loonsverhoging.

Vervroegd pensioen

De bonden hadden om een structurele verhoging van 3 procent gevraagd. De bonden houden zich het recht voor om over dit punt opnieuw te onderhandelen, als er een nieuw kabinet is.

Een ander opvallend punt is dat politiemedewerkers voorlopig nog met vervroegd pensioen kunnen. De kosten hiervan, 750 miljoen euro, komen voor rekening van de overheid.

De achterban van de politiebonden moet nog wel instemmen met het cao-akkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl