NOS NieuwsAangepast

Weer staand bier drinken in A'dam

Waarschijnlijk mag er deze zomer weer staand bier worden gedronken op terrassen in Amsterdam. De gemeente wil het verbod daarop schrappen uit de algemene plaatselijke verordening. Volgens woordvoerder Bartho Boer is het handhaven van de regel geen prioriteit meer.

Het verbod werd enkele jaren geleden ingevoerd om geluidsoverlast tegen te gaan. De gemeente Amsterdam kiest nu voor een andere aanpak.

Aanspreken

Het is de bedoeling dat ondernemers afspraken gaan maken met omwonenden om de overlast te beperken. "Bijvoorbeeld over wanneer je spreekt over geluidsoverlast, hoe laat iets dicht moet of hoeveel mensen er op het terras kunnen", zegt Boer.

Als een ondernemer zich niet aan de afspraken houdt, kunnen omwonenden hem daarop aanspreken. "En als hij er echt een potje van maakt, zullen we overgaan tot sancties", zegt Boer.

Het schrappen van het verbod past in het beleid van burgemeester Van der Laan om de horecaregels te versoepelen. Zo heeft hij ook plannen om sommige horecagelegenheden in Amsterdam een vergunning te geven om 24 uur per dag open te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl