KPN wil zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus verkopen. Daarmee wil het telecombedrijf voorkomen dat het Mexicaanse América Móvil een groot belang krijgt in KPN.

Het Spaanse Telefónica is geïnteresseerd in E-Plus. Volgens betrouwbare bronnen rond KPN zijn er serieuze gesprekken tussen KPN en Telefónica. Een van de opties bij die gesprekken is een verkoop.

Verlies

Maar een woordvoerder van Telefónica zegt desgevraagd tegen de NOS dat het bedrijf geen belangstelling heeft voor KPN of een onderdeel van KPN.

América Móvil, eigendom van multimiljardair Carlos Slim, deed onlangs een vijandig bod op een deel van de aandelen KPN. KPN vindt dat bod, van 8 euro op 27,7 procent van de aandelen KPN, te laag en stelt dat een verkoop van E-Plus meer waarde biedt voor aandeelhouders dan het bod van Slim.

Het aandeel KPN sloot gisteren op 7,65 euro. Rond 10 uur vanochtend stond het op een licht verlies van zo'n 0,2 procent.

Vooruitzicht

Bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN zegt in een persbericht: "We hebben het Partiële Bod van América Móvil zorgvuldig bestudeerd en concluderen dat het niet in het belang is van alle aandeelhouders en andere stakeholders. We zijn er van overtuigd dat América Móvil geen faire premie biedt voor het verkrijgen van significante invloed op KPN."

Door de verkoop van E-Plus in het vooruitzicht te stellen hoopt KPN dat aandeelhouders hun aandelen niet bij América Móvil aanmelden. E-Plus is op de markt voor mobiele telefonie in grootte de derde van Duitsland.

STER reclame