De Tweede Kamer praat voorlopig niet verder over de Blankenburgtunnel. Nu het kabinet is gevallen, wil een meerderheid het onderwerp controversieel verklaren.

Eerder was er nog steun van een Kamermeerderheid voor het plan van minister Schultz van Haegen om een tunnel aan te leggen onder de Nieuwe Waterweg. De tunnel moet de verkeersproblemen ten westen van Rotterdam verminderen. Wel dwong de Kamer bij de minister een paar aanpassingen af.

PVV

CDA en VVD hadden het liefst gezien dat de behandeling gewoon was doorgegaan, maar de PVV wil eerst een nadere studie en daardoor wil de meerderheid er nu pas na de verkiezingen verder over praten.

In een reactie noemt Schultz het jammer dat één partij een draai heeft gemaakt, waardoor de zaak nu stil komt te liggen. Ze doelt daarmee op de PVV.

Goederentreinen

De Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu verklaarde vanochtend nog een paar andere onderwerpen controversieel. Zo wordt ook het plan op de lange baan geschoven om veel meer goederentreinen door Oost-Nederland te laten rijden.

Officieel moet de plenaire vergadering nog met het uitstel instemmen, maar dat lijkt een formaliteit.

STER reclame