NOS NieuwsAangepast

NOS trapt af met nieuw decor

Het NOS Journaal en NOS Studio Sport worden vanaf vandaag gepresenteerd in een vernieuwde studio. De rode O uit het logo van de NOS staat ook in de nieuwe vormgeving centraal. In de leaders van het NOS Journaal is de oude gong terug. Die was tot en met 2001 ook te horen in de introfilmpjes van het Journaal.

Het eerste journaal 'nieuwe stijl' was om 12.00 uur te zien op Nederland 1 en werd gepresenteerd door Rob Trip. "Het was even wennen", zei hij na afloop over de nieuwe omgeving waarin hij het nieuws las.

Eindredacteur René Went kijkt tevreden terug op de eerste uitzending in het nieuwe decor. "Het ging lekker. Alles werkte goed. Er zijn geen fouten gemaakt."

Went streeft ernaar om de teksten die worden uitgesproken luchtiger te maken, zodat de kijker wat persoonlijker wordt aangesproken. Ook wil hij meer onderwerpen aan bod laten komen. "Normaal gesproken hebben we op zondagmiddag zo'n vier onderwerpen. Nu hadden we er zeven of acht. Hierdoor zit er meer tempo in het bulletin."

'Kijker meenemen'

De grootste verandering zal te zien zijn bij het achtuurjournaal. Behalve het uiterlijk wordt ook het zogenoemde format aangepast. Het belangrijkste journaal van de dag moet volgens hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws "moderner, menselijker en dichter bij het publiek".

Het decor van het achtuurjournaal is groter geworden. In de hele studio zijn schermen geplaatst om het verhaal van de presentator met beeld te ondersteunen en de kijker "mee te nemen". Ook zal de presentator in het nieuwe decor staan en bewegen. "Er is daardoor meer interactie met het beeld", zegt Sacha de Boer, die het achtuurjournaal sinds 2003 presenteert.

De uitzendingen van het Jeugdjournaal, NOS op 3, Studio Sport en NOS Evenementen, dat onder meer programma's rond het Koningshuis verzorgt, krijgen vanaf vandaag ook nieuwe leaders en decors.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl