NOS NieuwsAangepast

Festivaltentjes: welke tent is top?

Op een festival wakker worden in een wildvreemd tentje. Of gewoon lekker in je eigen tent. Voor veel festivalgangers hoort het erbij, zo'n tentje. En je hebt er al een voor een een paar tientjes.

Daarom testte ANWB-blad 'Op Pad' festivaltentjes. Nu test de ANWB wel vaker tenten, maar dan kiezen ze voor normale tenten in een duurdere prijsklasse.

Luisteraars van 3FM konden tentjes aandragen voor de test; van die suggesties werden er vier meest genoemde testexemplaren uitgekozen. De ANWB droeg zelf het vijfde proefexemplaar aan.

Zijn die goedkope tentjes wel windbestendig? En zijn die '2 seconden'-tentjes wel zo makkelijk weer in elkaar te krijgen?

Duurste

Gijs Loning van Op Pad vindt de Tatonka Grönland 3 het beste. "Wel de duurste, maar toch een normale trekkerstent. Je kunt er goed mee naar een festival, maar ook op andere vakanties. Het afbreken is ook makkelijker bij de 'plop-tentjes' van een paar tientjes."

En zijn belangrijkste tip: koop goede haringen. "Daarmee voorkom je dat de tent weg kan waaien. Bij de Tatonka en de Outwell Vision 200 zaten goede haringen. Maar je kunt ze er ook los bijkopen", zegt Loning. Zijn hele verslag staat binnenkort in het ANWB-blad.

Voor een wat kleiner budget bevalt de EK-tent Loning het beste: "Ik vind deze er qua kwaliteit er het minste uitzien, maar hij blijft wel staan en hij blijft heel. Hij doet wel wat hij van een goedkoop tentje verwacht."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl