NOS NieuwsAangepast

Afgewezen GroenLinkser kritisch

Een derde kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij GroenLinks is verwonderd over de gang van zaken rond het partijreferendum.

GroenLinkser Oscar Dijkhoff had zich net als Jolande Sap en Tofi Dibi gemeld om lijsttrekker te worden. Dijkhoff schrijft in NRC Handelsblad dat de kandidatencommissie hem de toegang tot het referendum weigerde.

Strijd

Aanvankelijk leek ook Dibi niet aan het referendum te mogen meedoen, omdat hij niet geschikt zou zijn. Maar onder druk van veel partijleden kwam het partijbestuur daarvan terug en inmiddels gaat de strijd om het lijsttrekkerschap tussen Sap en Dibi.

"Als Dibi ongeschikt is en toch mee kan doen, waarom zou ik dan niet kunnen meedoen?" vraagt Dijkhoff zich af. Volgens Dijkhoff mogen ongeschikte kandidaten in GroenLinks kennelijk alleen meedoen als ze in staat en bereid zijn een controverse te veroorzaken in de media. "Of mogen alleen zittende Kamerleden meedingen naar het lijsttrekkerschap?" voegt hij eraan toe.

Weinig kans

Dijkhoff is voor GroenLinks lid en fractievoorzitter geweest van Provinciale Staten in Zuid-Holland. Hij erkent dat hij, zelfs als hij had mogen meedoen, weinig kans had gehad om de lijsttrekkersverkiezingen te winnen.

Groenlinks had zelf al naar buiten gebracht dat zich behalve Sap en Dibi nog twee andere kandidaten hadden gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl