NOS NieuwsAangepast

'Niks mis met hennepbrood'

Er is niets mis met het hennepbrood van een bakker in Oegstgeest. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het brood onderzocht en slechts een heel laag gehalte werkzame stof van de hennep (THC) gevonden.

Dat heeft eigenaar Leonard Marks van bakkerij Hugo de Groot van een politie-agent te horen gekregen. Het NFI geeft geen commentaar en verwijst naar de politie. Die wil nog niets over de kwestie zeggen.

Eerder deze week bezocht een wijkagent de bakkerij in Oegstgeest. Hij wilde weten of de broden niet in strijd met de wet zijn.

Goed voor de weerstand

De bakker verkoopt dagelijks enkele tientallen hennepbroden. De hennep wordt verbouwd in Zwitserland en wordt via een grondstoffenleverancier aan de bakker geleverd.

Bakker Marks zei toen al dat het gehalte THC in de broden heel laag is. "Alleen als je heel veel broden achter elkaar zou eten, kan je er misschien iets van merken", aldus de bakker.

Hij verwerkt de hennep in het brood, omdat het brood daardoor gezonder zou zijn. Het is volgens de bakker goed voor de weerstand en voor de spieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl