NOS NieuwsAangepast

Dode bij bomaanslag in Brindisi

Bij een bomaanslag in Brindisi in het zuiden van Italië is een dode gevallen. Zeker zeven mensen raakten gewond, van een van hen is de toestand kritiek. Korte tijd werd gemeld dat er twee doden waren, maar dat bleek niet juist.

De bom ontplofte rond 07.45 uur bij een modevakopleiding, vlak bij de rechtbank. De dode is een studente van de school. Ze stond samen met andere studenten vlak voor de lessen begonnen nog even op de stoep te praten.

Rechter Falcone

De modevakschool is vernoemd naar de vrouw van anti-maffiarechter Falcone. Het is komende week 20 jaar geleden dat het echtpaar door de maffia in hun auto werd opgeblazen. De plaatselijke autoriteiten zeggen dat de bom verstopt zat in een vuilcontainer die voor de school stond. Het gebouw is ontruimd.

'Georganiseerde misdaad'

Nog niemand heeft zich verantwoordelijk verklaard. De Italiaanse minister van Onderwijs Profumo zegt dat de georganiseerde misdaad verantwoordelijk is. Hij spreekt van een ongekende aanslag.

Juist vandaag worden in Brindisi de deelnemers verwacht van een mars tegen de maffia. De mars begon op 11 april in Rome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl