NOS NieuwsAangepast

Vd Laan: politie-optreden niet goed

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan geeft toe dat er "iets is misgegaan" bij het politie-optreden tegenover krakers, afgelopen zondag. "Dit ziet er niet goed uit", zei hij in een gesprek met de Amsterdamse tv-zender AT5.

De politie sloeg zondagavond stevig in op een groep mensen die een pand in Amsterdam-Oost wilde kraken. Op videobeelden gemaakt door een omstander is te zien dat een van de agenten met een wapenstok harde klappen uitdeelt. Bijna 40 krakers werden gearresteerd, van wie een deel heeft aangekondigd aangifte te doen tegen de politie.

'Niet normaal'

Van der Laan heeft samen met hoofdcommissaris Aalbersberg naar de beelden gekeken, en die is volgens Van der Laan ook niet gelukkig met de gang van zaken. "Dit vindt men niet normaal bij de politie." Hij vindt dat de Amsterdamse politie doorgaans daadkrachtig is maar ook humaan.

De burgemeester heeft Aalbersberg gevraagd om een uitgebreid feitenrelaas. Pas als hij dat heeft, wil hij een eindoordeel over de zaak geven.

Het betreffende pand in Amsterdam-Oost is vanavond overigens alsnog gekraakt. Volgens de activistensite Indymedia zitten er ruim honderd krakers in het pand. De politie was niet aanwezig toen het pand werd gekraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl