NOS NieuwsAangepast

Uitpoepen diamant lukt dief niet

In Canada zit een bekende juwelendief al een week in de cel omdat hij een gestolen diamant niet uitpoept.

De politie zegt dat de 52-jarige Richard Mackenzie Matthews vast blijft zitten tot het bewijsmateriaal zijn lichaam via de natuurlijke weg heeft verlaten.

Matthews bezocht op 10 mei een juwelier in Windsor in de Canadese provincie Ontario. Hij zei dat hij een verlovingsring wilde kopen. Bij het uitzoeken verwisselde hij de diamant van zo'n 15.000 euro met een zirkoniasteen.

Ingeslikt

De verkoopster merkte de verwisseling direct op. Ze liet een medewerkster de politie bellen, terwijl zij de man aan de praat hield. Toen agenten de verdachte in de winkel fouilleerden, konden ze de steen niet meer vinden.

Een van de medewerksters van de juwelier verklaarde dat Matthews voor zijn arrestatie de diamant met een bekertje water heeft ingeslikt.

Op het hoofdkantoor van de politie in Windsor wachten agenten inmiddels al een week op de komst van de 1.7 karaats diamant.

Röntgenfoto

Ook Matthews zou de zaak achter de rug willen hebben en werkt goed mee. De verdachte is al vele malen naar het toilet geweest. Helaas wil de edelsteen maar niet komen.

Op een röntgenfoto zijn een paar zirkoniastenen te zien in de ingewanden van Matthews. De gestolen diamant die hij zou hebben ingeslikt, is niet te zien.

Volgens de politie is een diamant ook niet zichtbaar op een röntgenfoto, omdat de steen doorschijnend is.

De eerste paar dagen kreeg Matthews voedsel dat laxerend werkt. Inmiddels krijgt hij alles te eten waar hij om vraagt in de hoop dat de diamant daardoor snel komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl