Stroomstoring Utrecht CS voorbij

Aangepast

De stroomstoring waardoor vanavond het treinverkeer rond Utrecht stilviel, is voorbij. Het treinverkeer kan daardoor ook aan de noord- en westkant van Utrecht weer op gang komen.

Het treinverkeer rond Utrecht viel vanavond rond 21.00 uur stil door een stroomstoring ten noorden van het Centraal Station. Na enige tijd gingen de treinen ten zuiden en oosten van Utrecht weer rijden. Rond 22.30 kwam ook het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam weer op gang.

Het treinverkeer wordt vanavond niet meer normaal, maar volgens NS komt iedereen thuis. Treinreizigers tussen Utrecht en Den Haag, Rotterdam en Leiden moeten via Amsterdam reizen. Bij Woerden is een seinstoring die nog steeds niet is opgelost.

Omkeren

Vanochtend werd bij werkzaamheden bij Utrecht een kabel geraakt. Dat leidde tot de seinstoring tussen Utrecht en Woerden. Vanavond werden bij herstelwerkzaamheden stroomkabels geraakt, waardoor de stroom ten noorden van Utrecht CS uitviel.

Volgens een NS-woordvoerder hebben er geen treinen stilgestaan omdat ze geen stroom hebben. Wel stonden treinen in de richting van Utrecht stil tot ze konden omkeren. Treinen vanuit het zuiden keerden bijvoorbeeld terug naar Den Bosch en treinen vanuit het westen naar Gouda.

STER Reclame