NOS NieuwsAangepast

Ophef om Time-cover met zogende moeder

Time Magazine heeft in de aanloop naar Moederdag dit weekend heel wat mama's boos weten te maken. Op de cover van het Amerikaanse tijdschrift staat een 26-jarige moeder die haar zoontje van drie zoogt.

Met de opvallende foto brengt het magazine een verhaal over 'attachment parenting' onder de aandacht. En als er iets is dat ze overhouden aan de cover is het wel aandacht.

Attachment parenting is een controversiële manier van opvoeden die gepropageerd wordt door kinderpsycholoog Bill Sears. Hij pleit ervoor zo lang mogelijk borstvoeding te geven en de baby in een buidel te dragen, zodat die continu in contact blijft met de moeder.

Mommy Wars

De foto was gisteravond en ook vandaag nog een veelbesproken onderwerp. Moeders klagen online over de cover. Volgens velen heeft Time de foto alleen maar gebruikt om te provoceren zodat mensen over de magazine zullen praten en het ook gaan kopen.

Ook probeert het magazine, volgens sommige moeders, de zogenoemde 'mommy wars' op te rakelen, een oude discussie over de rol van de vrouw. Want is een vrouw die werkt en niet thuisblijft om haar kind op te voeden nu een slechte moeder?

Na alle kritiek heeft de fotograaf besloten uitleg te geven over de keuze van de cover. "Als je denkt aan borstvoeding, denk je aan moeders die hun kinderen vasthouden, wat onmogelijk is met sommige oudere kinderen", zegt Martin Schoeller. "Ik vond het idee van een staande kind leuk om zo te benadrukken dat dit een ongewone situatie is."

Zelfverzekerd

De mama's zijn echter niet overtuigd, vooral de caption 'Are you mom enough?' schiet Amerikaanse moeders in het verkeerde keelgat.

De vrouw op de cover, Lynn Grumet, zegt tegen Time dat ze zelf tot haar zesde borstvoeding kreeg. "Daardoor werd ik een zeer zelfverzekerd kind." De 26-jarige geeft ook haar andere kind, een adoptiezoon van twee uit Ethiopië, de borst. "Daardoor is hij snel gezond geworden en kregen wij een veel hechtere band."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl