NOS NieuwsAangepast

'Bionische vrouw' loopt marathon uit

De marathon van Londen uitlopen is voor iedereen een uitdaging, maar voor een 32-jarige Britse was het nog wat moeilijker. Claire Lomas is verlamd, maar heeft de 'reis' met behulp van robotbenen na zestien dagen af weten te maken.

De vrouw liep vijf jaar geleden een dwarslaesie op na een val van haar paard en sindsdien kan ze haar benen niet meer bewegen. De Israelische uitvinder Amit Goffer ontwikkelde een 'bionisch' pak waardoor ze toch vooruit komt.

Met de 'ReWalk' kunnen verlamde mensen lopen en zelfs een trap op klimmen. Dat kan allemaal door bewegingssensoren en een ingebouwd computersysteem. Lomas legde met de ReWalk iedere dag drie kilometer af.

De Britse heeft met haar prestatie ruim 100.000 euro ingezameld voor Spinal Research, een organisatie die geld investeert in ruggegraatsonderzoek.

''Na de start heb ik alles van dag tot dag over me heen laten komen. Elke stap bracht me iets dichter bij het doel'', zei de voormalig fysiotherapeute nadat ze de eindstreep op The Mall had overschreden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl