NOS NieuwsAangepast

Máxima bij lancering financieel plan

Prinses Máxima lanceert vandaag in Brazilië een Nationaal Actieplan voor Inclusive Finance. De prinses is uitgenodigd door de Braziliaanse Centrale Bank in het kader van haar VN- en G20-functies op het gebied van Inclusive Finance.

In het actieplan, dat is opgesteld door de Centrale Bank, staat beschreven op welke terreinen extra inzet nodig is om de toegang tot financiële diensten voor iedereen ter wereld te verbeteren. Het gaat onder andere om meer diversiteit in financiële diensten, aandacht voor financiële educatie en regels die de consument moeten beschermen. Verder staat samenwerking tussen overheden, banken en verzekeringmaatschappijen centraal.

Het plan wordt gelanceerd bij de Braziliaanse MKB-organisatie SEBRAE in Brasilia. Máxima zal hier ook een toespraak houden.

Lula da Silva

De prinses spreekt in Sao Paulo met leerlingen van een technische vakopleiding voor middelbaar beroepsonderwijs over het belang van financiële educatie en de invloed van de lessen op hun geldbestedingen.

Ook zal Máxima de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva ontmoeten om te praten over een betere toegang tot financiële dienstverlening.

Lula da Silva werd onlangs de International Four Freedoms Award 2012 toegekend voor zijn vastberaden inzet voor sociale en economische rechtvaardigheid voor de bevolking van Brazilië, zijn strijd tegen armoede en zijn internationale politiek die zich richtte op vrede en verzoening.

De Four Freedom Awards worden aanstaande zaterdag uitgereikt in Middelburg. Lula da Silva zal daar niet bij aanwezig zijn, vanwege gezondheidsproblemen.

Pleitbezorger

Prinses Máxima is sinds september 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. In deze functie adviseert ze Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet ze zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

Sinds juni 2011 is Máxima erevoorzitter van het G20 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl