NOS NieuwsAangepast

Bleker: stoppen met kernenergie

CDA-kandidaatlijsttrekker Bleker wil op langere termijn af van kernenergie. Dat zei hij in het eerste debat tussen de zes kandidaten voor het lijsttrekkerschap in de Laurenskerk in Rotterdam.

Het CDA is altijd voorstander geweest van kernenergie en sprak zich in 2010 nog uit voor twee nieuwe kerncentrales. Volgens Bleker laat bijvoorbeeld Duitsland zien dat het ook anders kan.

Debat

Het debat in Rotterdam kwam nauwelijks van de grond. De verschillen tussen de CDA-lijsttrekkers bleken klein. Bovendien werd het debat geplaagd door problemen met het geluid.

Vandaag werd bekend dat van de twaalf sollicitanten er zes overblijven die meedingen naar het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen op 12 september. Het gaat om fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, de bewindslieden Liesbeth Spies en Henk Bleker, Kamerlid Madeleine van Toorenburg, wethouder Mona Keijzer en onderwijsbestuurder Marcel Wintels.

Op het debat kwamen zo'n 600 mensen af. Het volgende lijsttrekkersdebat is woensdag in Groningen, daarna volgen er nog twee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl