NOS NieuwsAangepast

AFM: pas op met beleggen in valuta

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt mensen die willen beleggen in buitenlandse valuta. Er zijn steeds meer aanbieders en die spiegelen consumenten vaak een hoog rendement voor. Die rendementen kunnen echter ook uitblijven.

De beleggingsproducten op de valutamarkten zijn zeer risicovol door het gebruik van zogenoemde hoge hefbomen. Door deze hefboomwerking kan de handelaar snel veel geld verdienen, maar ook snel veel geld verliezen.

Waarschuwingslijsten

De AFM raadt consumenten die toch in valuta (foreign exchange of forex) willen beleggen aan om vooraf goed te kijken of hun financiële situatie deze risicovolle handel toelaat en om zich goed te laten informeren.

Het rendement dat in het vooruitzicht wordt gesteld, is geen garantie dat het ook daadwerkelijk wordt gehaald, benadrukt de AFM.

Onder de aanbieders zijn ook partijen die op internationale waarschuwingslijsten staan. De AFM adviseert niet op hun aanbiedingen in te gaan. In Nederland zijn dat MyPrivateTrade.com, NordFX.com en YouTradeFX.com.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl