NOS NieuwsAangepast

Gerard van Westerloo overleden

Journalist en schrijver Gerard van Westerloo is zaterdag op 69-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat laat zijn familie weten.

Van Westerloo begint zijn carrière bij Vrij Nederland. Later wordt hij eindredacteur van de kleurenbijlage van het blad. Na ruim 25 jaar bij VN vertrekt hij om hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer te worden. Ook schrijft Van Westerloo een tijd een column in De Volkskrant en publiceert hij in de magazines van NRC Handelsblad en Hollands Diep.

Gerard van Westerloo heeft ook een aantal boeken geschreven. In 2002 publiceert hij 'Prinsendrama' over de dramatische verkiezingscampagne van Ad Melkert na de opkomst van Pim Fortuyn. In 'Niet spreken met de Bestuurder' beschrijft hij de politieke cultuur in Nederland aan het begin van deze eeuw. In 2010 verschijnt 'De pater en het meisje' over zijn zus Tineke die in haar jeugd werd verleid door een pater.

De Tegel

In 2007 ontvangt hij 'De Tegel', de Jaarprijs voor de Journalistiek, voor zijn publicatie over het leven van drie kuikentjes in NRC Handelsblad.

Het gezin Van Westerloo brengt meerdere journalisten en omroepbestuurders groot. Zijn broer Fons werd bekend als bestuurder bij RTL Nederland, WNL en de AVRO. Broer Ed van Westerloo is onder meer voormalig hoofdredacteur van de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl