NOS NieuwsAangepast

Pomphouders loven beloning uit

De zelfstandige pomphouders loven vanaf vandaag een beloning uit voor tips die leiden tot de aanhouding van roofovervallers. Voor een gouden tip wordt 5000 euro gegeven.

In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal roofovervallen vergeleken met vorig jaar weliswaar met een kwart gedaald, maar de daders gebruiken veel meer geweld. De bijna 2000 pomphouders willen daaraan een eind maken door tipgeld te gaan geven. Ze gaan ervan uit dat overvallers zo sneller gepakt zullen worden.

Schandpaal

De pomphouders, verenigd in de organisatie Beta, zullen ook videobeelden van de overvallers doorgeven aan de lokale en landelijke media om ze sneller te pakken. Volgens Beta wordt met het verspreiden van de beelden niet de privacy geschonden.

De brancheorganisatie zegt slechts de trend bij de politie te volgen. "Recentelijk zijn in het centrum van Rotterdam hooligans aan de schandpaal genageld. Bij ons blijkt ook dat mensen op onze videobeelden vaak herkend worden. Als dat leidt tot een oplossing van deze vorm van criminaliteit dan zijn we daar dolblij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl