NOS NieuwsAangepast

Weduwe: woede maakt je kapot

De weduwe van de Haagse juwelier Stratmann raadt mensen aan niet boos te zijn op de moordenaars van haar man. "Het zal die jongens worst wezen hoe wij over ze denken, en woede maakt alleen jezelf kapot. Dat zijn ze niet waard," zei ze tegen Omroep West.

Ze noemt het echt triest dat de verdachten zo hun leven weggooien. "Het is alleen jammer dat wij die keus niet hadden, dat ons die keus is afgenomen", zei ze.

Ruud Stratmann is vanmiddag in Den Haag gecremeerd. De plechtigheid begon om 14.00 uur. Hij overleed vorige week woensdag in het ziekenhuis, nadat hij bij een overval op zijn winkel was neergeschoten.

Voorgeleid

Een van de verdachten is vanmiddag voorgeleid. Het is Ziya Borukcu, die dinsdagavond in de Schilderswijk in Den Haag werd gearresteerd. Dat was nadat de politie namen en foto's van de twee overvallers had vrijgegeven.

De tweede verdachte, Sandro Grigolia, meldde zich woensdag bij de Nederlandse ambassade in Georgië. Op beelden van de Georgische televisie zegt hij dat hij uit angst twee keer op Stratmann heeft geschoten. Het is nog niet duidelijk wanneer hij wordt uitgeleverd aan Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl