NOS NieuwsAangepast

Verlies voor Air France-KLM

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM schrijft rode cijfers over het eerste kwartaal. De hoge brandstofprijzen zorgen voor meer kosten en de economische tegenwind zorgt voor minder vrachtvervoer en dus minder inkomsten. Er werden wel meer passagiers vervoerd en ook de bezettingsraad van de vliegtuigen steeg.

De omzet van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij nam met 6 procent toe naar 5,6 miljard euro. Onderaan de streep komt het nettoverlies uit op 368 miljoen euro, een verlies dat bijna net zo groot is als het jaar ervoor. De zwakke economie in Europa en de VS en de tragere economische groei in China zorgen voor teruglopende wereldhandel en dus minder vrachtvervoer.

De maand maart liet wel een verbetering zien, maar het zijn vooral de kerosineprijzen die het bedrijf veel geld kosten. De brandstofrekening steeg in het eerste kwartaal met 255 miljoen euro naar 1,7 miljard euro, een stijging van 17,9 procent. Air France-KLM denkt dat de economische vooruitzichten onzeker blijven en dat de brandstofrekening 1,1 miljard euro hoger zal uitpakken dan vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl