NOS NieuwsAangepast

Du Perronprijs voor Ramsey Nasr

Ramsey Nasr krijgt op 10 mei de E. du Perronprijs uitgereikt voor zijn dichtbundel 'Mijn nieuwe vaderland. Gedichten van crisis en angst'.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Het is een prijs voor mensen of instellingen die met een cultuuruiting bijdragen aan de muliticulturele samenleving.

Wederzijds begrip

Net als Du Perron in zijn tijd signaleren zij grenzen en doorbreken ze scheidsmuren die wederzijds begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de weg staan, zo staat in een persbericht. Du Perron, die stierf in 1940, was een Nederlandse schrijver die afwisselend in Nederland en Nederlands-Indië woonde. Hij keerde zich fel tegen het opkomende nationaalsocialisme.

Volgens de jury is Nasr een echte erfgenaam van Du Perron.

De andere genomineerden waren Rachida Lamrabet en Nazmiye Oral. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder anderen Marion Bloem, Max Velthuijs, Anil Ramdas en Adriaan van Dis.

Lezing

Voor de uitreiking van de E. du Perronprijs op 10 mei spreekt Paul Scheffer de tweede E. du Perronlezing uit. Die gaat over de gevolgen van de voorspelde verschuiving van het zwaartepunt van de wereldeconomie van het Westen naar het Oosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl