Bond wil geen ontslag leraren

Aangepast op

Vanwege de val van het kabinet werkt de Algemene Onderwijsbond (AOb) niet meer mee aan het ontslaan van personeel in het speciaal onderwijs. De bond vindt dat het nog te onduidelijk is of de aangekondigde bezuinigingen van 300 miljoen euro doorgaan.

De handtekening van de bond is nodig om mensen middels een sociaal plan te kunnen ontslaan. Sinds maandag weigert de AOb handtekeningen te zetten. Ook CNV Onderwijs tekent niet langer mee.

Door de aangekondige bezuinigingen van 300 miljoen op het passend onderwijs zijn scholen in het speciaal onderwijs genoodzaakt personeel te ontslaan. Verscheiden medewerkers zijn vóór deze week al ontslagen, maar veel scholen zitten nog midden in het proces.

Massaal geprotesteerd

Door de val van het kabinet is het niet zeker of de bezuiniging nog doorgaat. In de begroting van de Cathuisonderhandelingen stond dat men deze wilde terugbrengen naar 150 miljoen. Begin maart werd er massaal geprotesteerd tegen de plannen van het kabinet in de ArenA.

Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat kinderen met leer of gedragsproblemen niet langer automatisch naar het speciaal onderwijs gaan maar zoveel mogelijk naar reguliere basisscholen gaan.