NOS NieuwsAangepast

Misstanden bij kinderopvang Hoorn

De leiding van een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in Hoorn is geschorst vanwege emotionele mishandeling. De gemeente Hoorn schorste de directeur en een leidinggevende na een rapport van de GGD over misstanden. Daarin staat onder meer dat er een angstcultuur heerst onder zowel kinderen als medewerkers.

Kinderen werden emotioneel vernederd door medewerkers, zegt de GGD. Zo werd een gezet kind dikzak genoemd en moest een kind dat geen kiwi kon schillen, de vrucht met schil en al opeten. Ook werden er seksueel getinte opmerkingen tegen kinderen gemaakt.

Een aantal kinderen kreeg een voorkeursbehandeling: ze mochten mee op uitjes en kregen cadeautjes. Sommige kinderen mochten niet mee en werden afgekraakt in bijzijn van andere kinderen.

Seksueel geïntimideerd

Uit gesprekken van de GGD met oud-werknemers bleek dat personeel seksueel werd geïntimideerd. Ook moesten medewerkers een contract tekenen waarin ze beloven niks te zeggen over hun werk.

De opvang in Hoorn staat sinds 2005 onder verscherpt toezicht van de GGD, onder meer omdat er regelmatig te weinig personeel voor de groep stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl