NOS NieuwsAangepast

Duizend misstanden in zorg gemeld

Het meldpunt voor misstanden in de zorg heeft sinds de opening, begin deze maand, ruim duizend klachten binnengekregen. Het meldpunt is een initiatief van de AbvaKabo voor medewerkers in de zorg.

Volgens de bond wordt er vooral geklaagd over de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen. Medewerkers zeggen dat ze niet de juiste zorg kunnen bieden, onder meer doordat ze met te weinig mensen zijn.

De AbvaKabo zegt dat er al jaren klachten zijn over de kwaliteit van de zorg en over de werkdruk. Werkgevers zouden de klachten afdoen als incidenten en plaatsgebonden problemen.

Zwartboek

De bond komt morgen met een zwartboek, dat moet bewijzen dat de problemen structureel zijn en in heel het land voorkomen.

Het zwartboek wordt aangeboden aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat gebeurt tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag om de eisen in het cao-overleg kracht bij te zetten.

De koepel van zorgondernemers Actiz herkent zich niet in het geschetste beeld. Actiz noemt de voorstelling van zaken door AbvaKabo FNV "de wereld op zijn kop".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl