Feyenoord kalmpjes langs ADO

Feyenoord heeft uit met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag, dat weinig had in te brengen tegen de Rotterdammers.

ADO probeerde de bezoekers in de eerste minuten te overdonderen. Dat leverde niets op en gaandeweg kreeg Feyenoord het duel in zijn greep.

De Rotterdammers kregen daardoor een aantal kansen, met de grootste voor Otman Bakkal die van dichtbij naast kopte hij. Meteen na rust was het wel raak. ADO-doelman Gino Coutinho tikte een voorzet van Guyon Fernandez, die de van een griep herstellende John Guidetti verving, voor de voeten van Ruben Schaken; de rechterspits kon niet missen. Zonder groots te spelen bleef Feyenoord de baas.

Even leek ADO nog te gaan aanzetten, maar dat leverde meteen een Feyenoord-counter op waaruit Fernandez de 2-0 maakte. Sekou Cissé verzuimde een grote kans op 0-3 te verzilveren. De 2-1 uit een penalty van Lex Immers kwam te laat.

Schorsing El Ahmadi

Karim El Ahmadi deed zijn ploeg en zichzelf geen plezier door kort na de 0-2 tegen een domme gele kaart aan te lopen. De middenvelder maakte de overtreding bij het strafschopgebied van ADO. Door de boeking mist hij volgende week het duel met AZ, een concurrent in de strijd om de tweede plaats.

"Toch neem ik hem niets kwalijk", liet Feyenoord-trainer Ronald Koeman na afloop weten. "Karim zet altijd druk op een tegenstander en pakt op die manier veel ballen af. Daarbij neemt hij soms het risico dat hij iets te laat inkomt. Maar ik blijf hem een fantastische speler vinden. Hij heeft ook nu weer uitstekend gespeeld."