1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Keith Bakker krijgt 5 jaar cel

Verslavingsdeskundige Keith Bakker (51) heeft vijf jaar cel gekregen voor het seksueel misbruik van een aantal meisjes en vrouwen. Hij mag 10 jaar niet als hulpverlener werken. Bakker is onder meer schuldig bevonden aan verkrachting van drie meisjes.

Het Openbaar Ministerie had zeven jaar geëist voor misbruik en verkrachting van negen meisjes. De rechtbank achtte dat in zes gevallen niet bewezen. Daarom werd een lagere straf opgelegd.

Bakker begeleidde acht van de negen vrouwen 24 uur per dag vanwege eetproblemen, waarbij patiënten ook bij hem thuis sliepen. De zaak kwam eind 2010 aan het rollen, in april 2011 is Bakker opgepakt. Sindsdien zit de ooit zo populaire verslavingsgoeroe vast.

Toegegeven

Bakker heeft de meeste feiten toegegeven, maar heeft altijd met klem ontkend dat hij de vrouwen heeft gedwongen of bedreigd, laat staan verkracht. Volgens advocate Oldenburg is Bakker in de meeste gevallen "gezwicht voor de verleiding". Bakker zelf heeft verklaard dat hij destijds "totaal de weg kwijt was" en verslaafd was aan seks.

Keith Bakker tekent hoger beroep aan tegen het vonnis, zo heeft zijn advocate laten weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl