NOS NieuwsAangepast

Schoonmakers akkoord met cao

De schoonmakers zijn akkoord met de nieuwe cao. Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam stemde het overgrote merendeel van de achterban in met het vannacht behaalde cao-resultaat.

Op de afspraken rondom het ziekteverzuim en de werkdruk was nog wel kritiek, maar de meerderheid vond het toch voldoende.

Het cao-akkoord geldt voor 150.000 schoonmakers en is afgesloten voor twee jaar. De lonen gaan in die periode met 4 procent omhoog: 2 procent in mei en nog eens 2 procent in januari 2013. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering omhoog van 0,75 naar 1,6 procent.

Ziektedagen

Een heikel punt tijdens de onderhandelingen waren de ziektedagen. In de cao is nu geregeld dat de eerste twee ziektedagen voor rekening komen van de werknemer, maar dat er een uitgebreide studie komt naar een beter ziekteverzuimbeleid. Verder zijn er scholingsafspraken gemaakt en is er meer zekerheid voor uitzendkrachten.

Het CNV moet het akkoord nog voorleggen aan de leden, maar gaat er vanuit dat die net als de collega's van de FNV akkoord zullen gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl